NHL-spelen då och nu

Nej det är inte NHL som i ligan vi syftar till, utan det är förstås spelen från EA Games som under, ja nästan 25 år nu har levererat nya NHL-spel årligen.

Man kan säga att det skett en viss utveckling genom åren, både sett till konsoler och spelplattformar till grafiken och spelkänslan. Principerna är givetvis fortfarande detsamma, och det som 1992 var ett spel som grafikmässigt inte ens skulle platsa i våra telefoner idag på långa vägar, hade redan då den där känslan som lyckades hålla spelare fastklistrade i timtal. Vi tar en titt på hur avsevärda skillnaderna är mellan igår och idag.


Det vi kan se på det gamla spelet är att det redan då fanns ansatser till att få till de där naturliga rörelserna i spelet och att pucken dribblas mellan forehand och backhand – den sitter inte klistrad helt och hållet som man annars skulle kunna tänka sig att den skulle ha gjort. Låt oss nu ta en titt på det allra senaste spelet i serien som knappt har hunnit komma ut på marknaden ännu – NHL 15.


En viss skillnad kan man ju se om man tittar noggrannt.. skämt åsido. Dagens spel är så pass verklighetstrogna att man häpnar, och varje år så lägger EA Games till någon ytterligare nyhet i spelet. Förstås så förbättras grafiken något för varje år, men i dagsläget är det svårt att få det SÅ mycket mer verklighetstroget. Däremot, något som är nytt för detta år är något du såg innan matchen började – nämligen verkliga kommentatorer som snackar upp matchen. För en inbiten spelare är detta definitivt något som ger en extra kick.